Under 2017 var det Yoga och olika proteinshakes som dominerade träningstrenderna för året, så kommer det dock inte fortsätta vara under kommande år – nu är det i stället högintensiv intervallträning (HIIT) som kommer vara den största träningsformen att hålla koll på.

Ska man träna för att hålla nyårslöftet ska man satsa på träning som man tycker är rolig, såsom att hoppa studsmatta eller gå på yogapass med en vän. Men vill man följa träningstrenderna för 2018 så ska man i alla fall lägga yogabyxorna på hyllan, nu är det nämligen en helt annan träningsform som gäller. Den kallas HIIT vilket alltså betyder högintensiv intervallträning. Enligt SVT är det denna som kommer dominera och vara allas förstahandsval när det kommer till träning, till exempel för att uppfylla just sitt nyårslöfte. Men självklart är det andra träningsformer som finns med på topplistan, som enligt SVT, ser ut som följer:

  1. Högintensiv intervallträning – i fjol var denna på plats 3 i listan.
  2. Gruppträning – i fjol var denna på plats 6.
  3. Wearable Technology/Bärbar teknologi såsom olika träningsklockor, hjärtfrekvensmätare och GPS-spårning eller lika – låg förra året på plats 1 men är nu bara trea.
  4. Träning med kroppsvikt – i fjol var denna på plats 2.
  5. Styrketräning – i fjol var denna på plats 5.
  6. Träna med certifierad PT – i fjol var denna på plats 4.
  7. Yoga – i fjol var denna på plats 8.
  8. Personlig träning, valfri träningsform – i fjol var denna på plats 9.
  9. Träningsprogram för äldre vuxna – i fjol var denna på plats 11.
  10. Funktionell träning – i fjol var denna på plats 12, och har alltså klättrat in på tio i topp.

Något att tänka på när det kommer till träning är dock att just göra det man själv tycker är roligt och som fungerar för en själv. Bara för att något förutspås trendigt eller det som man ska göra för att vinna si eller så, behöver faktiskt inte vara den enda rätta träningsformen. Det bästa är att testa på olika saker och se vad man fastnar för – för kom ihåg att all träning är bra!