3198739-promenad-i-skogenSkippa gymkortet och träna i naturen året om istället, det funkar alldeles utmärkt för att få sin dos av motion. Det är bra för hälsan att träna och röra på sig utomhus, och vi i Sverige älskar ju naturen, mer än man kan tro.

Det är helt onödigt att betala hundratals kronor varje månad för att använda komplicerade maskiner och springa på tråkiga löpband på gymmet, när man istället kan bege sig ut i naturen och träna med de resurser som finns runt om oss. Det finns såklart olika vägar för att komma i form, men det har visat sig att utomhusträning och friluftsliv av olika slag är nyttigt för folkhälsan. Visst är träning överlag bra, men det är något visst med att vara utomhus i det fria, andas frisk luft och se vackra omgivningar.

Älskade friluftsliv

För att man enkelt ska kunna vistas och motionera i naturen gäller det att införskaffa kläder och utrustning och kläder som passar för detta. En vindtät jacka, rejäla vandringskängor och värmekläder av olika slag är ett hett tips, anpassa plaggen utefter vad du främst tänkt göra i naturen. Kolla in http://www.activeoutfit.se/sv/455-friluftsklader för inspiration. Sedan är det bara att sätta igång. Vi i Sverige älskar verkligen naturen, och vår allemansrätt. I Dagens Nyheter kan man läsa om att många tycker att vardagen blir mer meningsfull genom promenader och träning i skogen. Man känner sig i allmänhet friskare och piggare av att komma ut och röra på sig i skogar och natur. I artikeln står det även att intresset för aktiv livsstil i naturen blir större och större, men att många ändå inte ägnar så mycket tid till det som man skulle önska.

Lär barnen vistas i naturen

I Sydsvenskan kan man läsa om Martha och Fredrik, som alltid varit intresserade av friluftsliv. De nu fört över det intresset på sina barn. Som familjeaktivitet har de vandrat bland annat skåneleden. Barnen är alltid väl utrustade med vind- och soltäckande kläder, och en springvagn tas med ifall barnen skulle bli trötta. Detta har fått hela familjen att uppskatta naturen mer, där man faktiskt kan ha precis lika roligt som i en lekpark.

Träna i naturen

Det finns många sätt för att träna ute och i naturen, här följer några tips:

  • Gående utfall
  • Plankan
  • Använd stenar och stockar som vikter
  • Spring intervaller i backar
  • Lek ”inte nudda mark” på stenar och rötter
  • Kravla fast vis en trädstam så länge du orkar