Vilka är de hetaste träningstrenderna? Det som står högst på träningshimlen 2019 är att träna för glädjens skull, samtidigt som det gärna får vara effektivt och gå snabbt.

Förutom att träna är det hett att ha rätt kläder för tillfället. Riktigt snygga och framförallt funktionella träningskläder för damer hittar du online. Men vad för tränings är allra hetast just under 2019 egentligen?

Träningstrender för 2019

Ja förutom att träningen gärna för vara effektiv ska den dessutom gärna vara i grupp och hjälpas åt med bärbar teknik som fitnessarmband. I en artikel i Topphälsa beskrivs det såhär:

Aktivitetsklockor utvecklas och hjälper oss också numera även att komma ner i varv, bland annat genom att guida oss genom andningsövningar och meditationer – Topphälsa

I en annan artikel i Expressen hälsoliv går det att läsa om hur det är allt mer fokus på hjärnan, och att vara ”hjärnstark”. För håller vi knoppen i trim genom träning så kommer kroppen och det psykiska måendet med på kuppen. Träning påverkar ju vår koncentrations- och inlärningsförmåga, motverkar depression och föryngrar huden. Allt som är bra på en och samma gång, med lite svett i löparspåret eller gymmet. Även här i Friskis & Svettis-bladet går det att läsa om en del av trenderna för 2019, och det är att seniorerna blir en allt större grupp på Sveriges gym, där de inte bara tränar utan även träffar varandra och umgås. Äldre personer vill ha både kvalitativ träning och mysiga kompismöten, varje dag helst. En del går och tränar hårdare pass, andra vill ta det ganska lugnt och går på soft-pass.