Drömmer du om att sela fotboll? Då behöver du både tänka på rent fysiska aspekten av det hela, men glöm inte bort att tänka på att det också behövs en hel del saker för att kunna utöva denna sport – både skor, kläder och handskar!

För alla som har lust att börja spela fotboll finns det ett och annat att tänka på. Den som har lust att börja sparka lite boll behöver först och främst tänka på en annan sak, nämligen grundkonditionen och ett snabbt löpsteg. Utan dessa grundläggande saker kan det bli svårt att spela fotboll på en högre nivå. Därefter gäller det att öva väldigt mycket. Att verkligen öva upp sig är viktigt för att finslipa på tekniken. En klar fördel fås genom att lära sig fotbollens regler och olika spelsystem och positioner. Några saker som bör finnas på en lista över inköp för den som tänker göra slag i saken och skaffa lite grejer som är behövliga för att börja spela är till exempel:

  • Shorts
  • Fotbollsskor
  • Långa fotbollsstrumpor

Dessa saker är endast en handfull av de saker som en fotbollsspelare behöver. Vissa av grejerna går att fynda billigare online också. Shorts är dock inte något som är ytterst nödvändigt för spel på lägre nivåer för skojs skull eller träning med kompisar. På sena höstar och vintrar kan det vara skönt med ett par längre byxor också för att förhindra och slippa den värsta kylan.

Glöm inte målvaktshandskar

Den som tänkt sig att bli målvakt inom fotboll behöver även ett par handskar som har ett perfekt grepp som gör att man kan klistra bollarna som någon skjuter. En skicklig fotbollsmålvakt har både reflexerna och är smidig och akrobatisk, samt orädd för hårda skott även på nära håll och vågar gå ut och kasta sig för att blockera bollen långt utanför mållinjen. Att blockera bollen utanför mållinjen genom att kasta sig utmed marken kan dock vara farligt. I värsta fall kan en målvakt få anfallsspelarens dobbar i ansiktet vilket kan göra väldigt ont och i värsta fall medföra stora köttsår i ansiktet. Fotboll kan vara en smått brutal sport ibland på högre nivåer med armbågar som flyger upp vid nickdueller, spelare som skallar ihop eller fula sparkar och alltför tuffa satsningar eller sena glidtacklingar som slår ut spelare snarare än att gå mot bollen. Som spelare gäller det att vara snabb, smart, smidig, orädd och kunna spela tufft, men inte fult.