Amatörfotboll blir allt populärare i alla åldrar, och allt fler lag anmäler sig till Korpen för att tävla i matcherna som spelas. Men traditionell Korpen är inte något som kanske passar för alla, men det ska inte hindra en från att skaffa fotbollsmål och dra ihop ett lag – idag finns nämligen fler fotbollsmöjligheter att välja på om man vill spela såsom gåfotboll och en app som man kan använda för att spela fotboll med andra spelsugna.

Sugen på att börja spela fotboll? Allt som behövs är egentligen fotbollsmål och spelare, och har man inga vänner som vill spela kan man alltid gå med i ett Korpenlag. Men gör man det ska man vara medveten om att det finns en hel del intressanta karaktärer som man kan stöta på, vilket bland annat skribenten Johan Hedberg listat på ett humoristiskt sätt i tidningen Café där man hittar dessa karaktärer bland annat:

  • Facebooklagledaren & dennes assistent – personen som fullkomligt bombarderar Facebook med bilder och uppdateringar i den gemensamma chatten eller på den gemensamma lagsidan. Assistenten är den som like-ar och kommenterar allt som läggs upp men egentligen bara är taggad på festen efter matchen.
  • Tappat-bort-matchtröjan-igen–människan – personen alla irriterar sig på basically, hen som aldrig har koll på sin egen utrustning, inte kommer i tid och spelar i de kläder som finnstillgängliga oavsett dess skick.
  • Alltid-en-ursäkt-på-lager personen – personen som alltid har en ursäkt till varför saker blir som de blir eller går som de går, det var på grund av träningsvärk från förra matchen, glömde tiden, känner si lite krasslig eller var tvungen att jobba över. Vilken ursäkt det än är har denne sagt den.

Testa gåfotboll eller spela med vänner

En annan sak som blivit mer poppis är en annan förgrening av Korpen, och det är gåfotboll. Denna gren är omåttligt populär framförallt i England där man över hela 800 lag redan. Enligt Laholmstidning ryktas även att denna variant av fotboll till och med satsas på av engelska fotbollsförbundet där man även inom en femårsperiod siktar även kunna arrangera världsmästerskap i – så varför inte ställa upp med ditt lag eget lag? I Laholm har man redan ett lag på gång och man satsar på att sprida kunskap till allmänheten om att denna variant finns genom att lägga den som del av Korpens regi.

Köp fotbollsutrustning och spela bara med vänner

Fotboll på amatörsnivå behöver dock inte vara så allvarligt spelat, det går att spela bara för att det kul och utan i bestämda lag. Det är den nya moderna lösningen för att hitta andra som är sugna på att lira lite boll ett bra exempel på. Ett gäng gymnasieelever i Malmö har nämligen skapat en app just för detta syfte. För Sydsvenskan berättar en av personerna bakom appen om hur man kom på idén för att man ville göra något för gemenskapen i samhället och tack vare en kurs i entreprenörskap kom man på lösningen: en app som för samman personer som vill spela fotboll. Allt man behöver göra är att ladda ned appen och kolla om det är någon annan som vill spela och inom kort kan man samlas för lite bollspel. Än så länge har man lyckats bra dessutom, cirka 25 ungdomar samlas varje fredag i Sundsbrohallen som har kvällsöppet och spelar fotboll på inomhusplanen.