Miljoner nyårslöften sätts varje årsskifte men långt ifrån alla är uppfyllda vid midnatt året därpå. Många löften handlar om träning och hälsa och tyvärr är motivationen endast på topp under första kvartalet. Men det finns, tack och lov, många sätt att ta till och många roliga och nya träningsformer att testa.

hoppaMed nytt löfte för året kan det vara roligt att testa något man inte gjort tidigare. Kanske är du den som går till gymmet och kör samma vända på maskinerna gång efter gång? Eller har du blivit lite för bekväm och känner att motivationen inte alltid hakar på? Det finns mängder av nya och roliga träningsformer att testa samtidigt som man unnar kroppen lite motion. Här listas tio träningsformer att prova på om du tror att du redan testat allt.

Hoppfull träning

En ny och väldigt omtalad träningsmetod den senaste tiden är att hoppa trampolin. Studsmattan, som den också kallas, har blivit allt med populär och syns nu inte bara ute i familjebostädernas trädgårdar utan även inne på gymmen. Just denna typ av träning är väldigt effektiv då hjärtat får jobba samtidigt som träningsformen är skonsam för kroppen. Dessutom är inte träningen endast för barn, som studsmattan tidigare varit känd för. Vuxna män och kvinnor tycker nämligen att det är minst lika kul när man märker hur effektiv och underhållande det är att svettas på mattan.

Idag har även allt fler parker öppnats i landet där trampoliner tar upp hela lokaler. Precis som ett lekland men med studs. Här beskriver man mer om parkerna som öppnas allt eftersom.

Studsmatta på gymmet

Idag kan vi se hur gymmen börjat ta efter trenden och skapar träningspass med trampolinen i fokus. Musik, koreografi och danskänsla flödar i träningshallarna samtidigt som svetten rinner och hjärtat får jobba. Efterfrågan blir större och större och snart kanske varje gym erbjuder denna typ av träningsklasser?

Men ibland bor man inte nära eller har tillgång till gym med trampoliner. Som tur är kan man ändå ta till studsmattan som redskap vid hemmaträningen. Om barnen tjatar efter studsmatta till trädgården kan det vara läge att ge med sig då hela familjen faktiskt kan dra nytta av den.